جستجو کردن
Close this search box.
ترموستات دیجیتال و آنالوگ

ترموستات دیجیتال و آنالوگ

فهرست مطالب
پیشنهاد خرید
ترموستات دیجیتال و آنالوگ

فریزر صندوقی خانگی 300 لیتری 1 درب

12,350,000تومان11,850,000تومانخرید کنید

روش تنظیم ترموستات های دیجیتال:

معمولا روی این ترموستات ها گزینه set و دو فلش بالا و پایین هست که برای تنظیم دما ابتدا باید گزینه ست را یک بار لمس کنیم بعد از ظاهر شدن عدد که تنظیم دمای قبلی است بلافاصله با کمک فلش های بالا و پایین روی عدد مناسب میرویم.(به عنوان مثال بعد از فشردن گزینه set عدد 7 نمایش داده می شود و ما با کمک فلش پایین و هر بار لمس آن روی عدد 2 می آییم)وقتی عدد مورد نظر انتخاب شد دکمه ها را رها کرده و اجازه می دهیم دستگاه خود به وضعیت تنظیم شده برسد.
توجه: به هیچ عنوان گزینه ی دیگری را نباید بزنیم چوا وارد منو های دیگر شده و تنظیم ترموستات بهم می ریزد.

ویژگی ترموستات دیجیتال
نوع کنترل دما الکترونیکی
دقت در کنترل دما بسیار بالا
راحتی تنظیم دما دیجیتال و خودکار
تنظیم دمای بهینه بر اساس محتوا دارد
امکان کنترل از راه دور دارد
مزایا – دقت بالا در کنترل دما
– تنظیم دمای بهینه بر اساس محتوا
– امکان کنترل از راه دور
معایب – هزینه بالاتر
– پیچیدگی در نصب و تنظیم

نکته مهم های مهم برای تنظیم ترموستات های دیجیتال:

دمای استاندارد یخچال بین عدد 2 تا8 درجه سانتیگراد است پس باید توجه کنیم خارج از این محدوده دمایی عددی به ترموستات ندهیم. چنین کاری باعث می شود کمپسور یا بیش از حد توان و تایم خود کار کند و بسوزد و یا کمتر از اندازه ای که باید کار کند روشن بماند و یخچال به اندازه ی کافی خنک نشود و مواد داخل یخچال دچار خرابی بشود.
باید توجه داشت در تنظیم ترموستات برای دمای یخچال به هیچ عنوان از درجات منفی(زیر صفر) استفاده نکنیم زیرا این تنضیمات مختص فریزر بوده و به کمپرسور یخچال آسیب می رساند. همچنین میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تنظیم دمای مناسب به مقاله (درجه ترموستات یخچال باید چند باشد؟) مراجعه نمایید.

پیشنهاد خرید
ترموستات دیجیتال و آنالوگ

فریزر صندوقی خانگی 300 لیتری 2 درب

13,000,000تومان12,500,000تومانخرید کنید

روش تنظیم ترموستات آنالوگ:

ترموستات های آنالوگ معمولا به صورت ولومی هستند.که در محصولات ما غالبا عدد 1 تا 7 را نشان می دهد.
در این ترموستات ها نشانگر دما از عدد یک کمترین و تا عدد 7 بیشترین سرما را تنظیم می کند.
برای تنظیم ترموستات و در کل دمای یخچال به چند نکته کلیدی باید توجه کرد.

1-میزان لوازم داخل یخچال
2-گرما و یا سرمای محیطی که یخچال در آن قرار می گیرد
3-میزان دمای موادی که داخل یخچال می گذاریم
4-مدت زمانی که می خواهیم مواد داخل یخچال به دمای دلخواه برسد

اگر بار اولی هست که یخچال را روشن می کنیم بگذاریم یخچال به صورت خالی کار کند تا به دمای مورد نظر برسد.
حجم داخلی یخچال را بیش از اندازه مشخص شده پر نکنیم این امر باعث می شود کمپرسور یخچال نتواند محیط داخلی کابین را خنک کرده از این رو به صورت مدام کار می کند در نتیجه عمر کمپرسور به شدت کاهش می یابد و همچنین مصرف برق بالا خواهد رفت. و به عکس اگر داخل یخچال بیش اندازه خالی باشد چون حداقل استاندارد فضای داخلی پر نشده است امکان دارد دما به زیر صفر برسد و محصولات داخل یخچال دچار یخ زدگی بشود. در زمانی که حجم داخل کابین بیش اندازه پر شده باشد گردش هوا به صورت کامل انجام نمی گیرد در نتیجه بعضی از لوازم داخل یخچال خنک نخواهد شد.
در ترموستات های آنالوگ نمایشگر دما معمولا ترمومتر است که منبع تغذیه آن باتری بوده و شارژ نمی شود از این رو هر زمان ترمومتر خاموش می شود باید خار ترمومتر را بوسیله جسم نوک تیزی مثل فاز متر آزاد کرده به آرامی بدون اینکه سیم پشت ترمومتر جدا بشود بیرون بکشیم و بعد از تعویض باتری مجددا آن را به محل خود برگردانیم.

ویژگی ترموستات آنالوگ
نوع کنترل دما مکانیکی
دقت در کنترل دما متوسط
راحتی تنظیم دما دستی
تنظیم دمای بهینه بر اساس محتوا عموماً ندارد
مزایا – ارزان قیمت
– دسترسی آسان به تنظیم دما
معایب – دقت کمتر در کنترل دما
– نیاز به تنظیم دما به صورت دستی

نکته مهم های مهم برای تنظیم ترموستات های آنالوگ:

در ترموستات های آنالوگ جهت چرخواندن ولوم همسو با عقربه های ساعت از چپ به راست است که هرچه به سمت راست چرخوانده شود سرمای یخچال بیشتر خواهد شد.
لازم به ذکر است اگر ولوم ترموستات را کاملا به سمت چپ بچرخوانیم با یک صدای کوچک مواجه می شویم که در این حالت ترموستات خاموش می شود و کمپرسور از کار می افتد.

نکته مهم:

در محصولاتی مثل آبسرد کن هم معمولا از ترموستات آنالوگ استفاده می شود و باید توجه داشت این ترموستات زمانی کار می کند و به کمپرسور فرمان می دهد که مخزن آبسردکن پر باشد (پس باید دقت کنیم در صورت خالی بودن مخزن آبسردکن ترموستات عمل نمی کند.)
معمولا از ترموستات های آنالوگ زمانی استفاده می شود که حساست دمایی بالایی وجود ندارد یا امکان دستکاری و به هم ریختگی دما به خاطر حساسیت بالای ترموستات های دیجیتال وجود دارد.
باید توجه داشت هیچ گاه بعد از تنظیم ترموستات بلافاصله دمای یخچال تغییر نمی کند و معمولا مدت زمانی برای رسیدن به دمای مورد نظر صرف می شود.
حال که درمورد تنظیم دما و نحوه عملکرد ترموستات های دیجیتال و آنالوگ در یخچال توضیح دادیم باید بدانیم از همین روش برای تنظیم دمای فریزر می توانیم استفاده کنیم.

نکته مهم:

معمولا کمپرسور زمانی که دستوری برای دما دریافت می کند روشن می شود تا دمای داخل کابین را به آن عدد مشخص شده برساند هر زمان که سنسور ترموستات رسیدن به دمای مورد نظر را تایید کرد به ترموستات اعلام می کند و در این زمان ترموستات عملکرد کمپرسور را متوقف می کند. حال سنسور داخلی تا زمانی که دمای داخل کابین به عدد مشخصی نرسد که معمولا 5 درجه اختلاف است فرمانی برای فعالیت مجدد کمپرسور نمی دهد اصطلاحا به این عمل خواب کمپرسور یا تلرانس دمایی گفته می شود و عملکرد 5 درجه اختلاف دمایی تلرانس 5+- گفته می شود.
البته در بعضی از مصارف این اختلاف دمایی میتواند کمتر باشد که بسته به حساسیت لوازم مورد نگهداری داخل یخچال یا فریزر بر می گردد.
مثلا در حوزه محصولاتی نظیر دارو این اختلاف تا 1+- و حتی کمتر میتواند باشد.
قابل توجه است که این موارد بصورت کلی نبوده و امکان وجود روش های تنظیمی دیگری نیز وجود دارد.

در این مقاله به دو نوع ترموستات اشاره کردیم برای آشنایی با انواع دیگر این ترموستات ها میتوانید از مقاله انواع ترموستات یخچال استفاده نمایید.

میزان مطالعه

دیدگاهتان را بنویسید